Coronavirus

Update 6 mei 2020:

Na de verplichte sluiting in verband met het coronavirus is met ingang van maandag 11 mei de praktijk weer op afspraak geopend. Er zal gewerkt worden conform de protocollen van brancheorganisatie Provoet.

Wel moet u rekening houden met het volgende :

– is er sprake van hoesten, niezen, keelpijn of verkoudheid?
– is er sprake van benauwdheid of longontsteking?
– is er sprake van koorts?
– bent u in contact geweest met iemand die COVID-19 heeft?
– bent u zelf korter dan twee weken geleden genezen van COVID-19?
– hebben eventuele huisgenoten deze klachten?

In dat geval mag ik u niet behandelen.

Corona maatregelen

Update 21 april 2020:

Ondanks de versoepeling van een aantal maatregelen die door de overheid zijn aangekondigd hebben o.a. de pedicures nog geen toestemming gekregen om de praktijk weer te openen. Dit betekend dat de praktijk nog even gesloten moet blijven.

Update 31 maart 2020:

Volgens de nieuwe maatregelen van de overheid van 31 maart 2020 zal de praktijk in ieder geval nog gesloten moeten blijven tot 28 april 2020. Ik vraag hiervoor uw begrip.

Berichtgeving 16 maart 2020:

Pedicuresalon Marja sluit tijdelijk de praktijk in verband met het coronavirus.

Vandaag 16 maart 2020 heeft branchevereniging Provoet haar advies omtrent het coronavirus en de pedicurepraktijk bijgesteld, naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van 15 maart. Het advies luidt om met ingang van maandag 16 maart de pedicurepraktijk te sluiten en alle ambulante werkzaamheden stop te zetten tot en met 6 april 2020. 

Ik heb besloten om net als vele andere pedicures het advies van Provoet op te volgen en de praktijk tijdelijk te sluiten.

Het is op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel als mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Het kabinet adviseert mensen dringend om nóg voorzichtiger te zijn. Zo riep minister Bruins van Volksgezondheid in de persconferentie op om te allen tijde anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren. Horecagelegenheden, sportclubs, sauna’s en andere aanpalende faciliteiten sluiten vanaf zondag 15 maart hun deuren tot in ieder geval 6 april. Ondanks dat het pedicurevakgebied niet direct op één lijn is te plaatsen met bovengenoemde sectoren, is de oproep tot het nemen van 1,5 meter afstand voor ons voldoende reden om tot dit advies te komen.

Een ander bijkomend aspect is dat in de voetverzorgingsbranche gewerkt wordt met aerosolen en bijbehorende nevel, dat tot snellere verspreiding van het virus zou kunnen zorgen. ProVoet acht het onverantwoord voor haar leden om nog langer door te werken en neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het advies van ProVoet gaat op dit moment dus een stap verder dan de adviezen van de overheid. 

(bron: Provoet.nl)